Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر آرامکو هدف حمله ایران بود، سعودی ها دیگر توانایی بازسازی و تعمیر چیزی را نداشتند/ هیچ کس نمی خواهد طرف مقابلش را در وضعیتی تحقیرآمیز ببیند؛ زیرا چنین شرایطی پایدار نیست

وزیر امور خارجه کشورمان درباره اتهام دست داشتن ایران در حمله به آرامکو گفت: اگر ایران چنین حمله‌ای را طراحی و اجرا کرده بود برای سعودی ها فاجعه به بار می آمد و دیگر توانایی بازسازی و تعمیر چیزی را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتهام زنی ها به رسیدن به راه حل در منطقه ما کمک نمی کنند

به گزارش صدا و سیما، وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با مجری سی ان ان (کریستین امان‍‍پور) گفت «اتهام زنی ها به رسیدن به راه حل در منطقه ما کمک نمی کنند، جنگ در یمن از چهار سال و نیم گذشته تاکنون ادامه داشته است.»

مجری سی ان ان گفت: «در واقع امارات دارد عقب می کشد

امارات دیوار دفاعی ایجاد می کند و در مسیر درست گام برمی دارد

ظریف ادامه داد: امارات به نوعی دارد دیوار دفاعی ایجاد می کند اما آنها دارند در مسیر درست گام بر می دارند، امیدواریم سعودی ها نیز به این درک برسند؛ هیچ کس نمی خواهد طرف مقابلش را در وضعیتی تحقیرآمیز ببیند زیرا چنین شرایطی پایدار نیست. خواسته ما این است که همه طرف ها احساس پیروزی داشته باشند.

مجری گفت: «شما در موقعیت های متفاوت، هر گونه دخالت ایران را در حادثه تانکرها در ماه های ژوئن و ژوئیه و نیز در رویدادی که به تازگی برای تاسیسات نفتی عربستان اتفاق افتاد به شدت رد کرده اید. آیا هنوز هم بر خلاف شواهدی که وجود دارد می خواهید همان موضع پیشین را تکرار کنید؟»

آقای ظریف پاسخ داد: «هیچ شاهد و سندی وجود ندارد؛ و اگر هم شاهدی ارائه شود ساخته دست آمریکایی هاست؛ چون چنین چیزی اتفاق نیافتاده؛ اگر ایران چنین حمله ای را طراحی و اجرا کرده بود برای سعودی ها فاجعه به بار می آمد و دیگر توانایی بازسازی و تعمیر چیزی را نداشتند. علت این که رویداد را به یمن نسبت می دهم این است که یمنی ها خودشان پشت این حمله هستند. این جنگ، جنگ یمن است.»

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال مجری سی ان ان درباره سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی با تاکید بر این که ما به هر حمله ای پاسخ می دهیم خاطر نشان کرد به روشنی و صراحت اعلام کردیم که پهپاد بر فراز حریم هوایی کشور ما هدف قرار گرفته است و در آب های سرزمینی ما در پرواز بود.

مجری سی ان ان در ادامه گفتگو با وزیر خارجه کشورمان پرسید آیا احساس می کنید فرصت تازه ای برای دیپلماسی بوجود آمده است؟»

ظریف پاسخ داد: «در جایگاه دیپلمات همواره باید باور داشته باشم که فرصت تازه ای برای دیپلماسی وجود دارد....»

مجری گفت: «شما خودتان هم تحریم شده اید

ظریف پاسخ داد: «مهم نیست؛ آن چیزی که اهمیت دارد متوقف ساختن فضای ترس و وحشتی است که با تحریم های (آمریکا) ضد مردم ایران ایجاد شده؛ تحریم هایی که مردم ایران را هدف قرار داده است؛ تحریم هایی که دارو و مواد غذایی مورد نیاز ملت ایران را هدف قرار داده؛ از این رو اگر آمریکا به دیپلماسی پیشنهادی از سوی ایران به طور جدی می پرداخت دست به اقدام هایی نمی زد که اخیرا اعلام کرد؛ تحمیل تحریم های تازه ضد بانک مرکزی ایران، زیرا همانگونه که می دانید بانک مرکزی ما بیش از یک سال تحریم بوده است.»

مجری گفت: «آمریکا منظورش این است که یا تحریم یا جنگ!»

تحریم خود جنگ است

ظریف ادامه داد: «تحریم، خود جنگ است زیرا در جنگ، اهداف نظامی را شناسایی می کنند و هدف می گیرند اما با تحریم، مردم غیرنظامی را هدف قرار می دهند؛ لذا شرایط کنونی فراتر از جنگ است. اما اجازه بدهید به این موضوع اشاره کنم که آمریکا می گوید خواهان گفتگوست. قرار داده شدن دوباره بانک مرکزی ایران در فهرست تحریم ها سبب شده است حذف بانک مرکزی از این فهرست تقریبا غیرممکن شود. این بدان معنی است که نه تنها این رئیس جمهور، بلکه روسای جمهور آتی آمریکا نیز در این سناریوی دشمنی و خصومت ابدی ضد ایران گیر افتاده اند؛ خوب اگر این رئیس جمهور نتواند اقدام ضد ایرانی خود را که پریروز انجام داد لغو کند پس درباره چه چیزی می خواهد گفتگو کند؟»

مجری گفت: «آقای وزیر شما می گویید رئیس جمهور آمریکا طرحی در دستور کار دارد که بر اساس آن می خواهد مسیر گفتگو (با ایران) را مسدود کند؟»

ظریف پاسخ داد: « تنها علتی که دولت آمریکا بانک مرکزی ایران را دوباره در فهرست تحریم ها قرار داده این است که این رئیس جمهور و رئیس جمهوری که پس از او خواهد آمد یا بکلی نتوانند و یا خیلی به سختی بتوانند نام بانک مرکزی را از فهرست تحریم ها خارج سازند. فکر می کنم آنانی که این پیشنهاد را به رئیس جمهور ترامپ دادند هدف شان این بود که مسیر هر گونه گفتگویی را نه تنها در دوران ریاست جمهوری او بلکه پس از او نیز مسدود سازند.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد