Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-08@00:23:56 GMT

ظریف: آمریکایی ها این بار قمار بزرگی کرده اند

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۰۹۹۱۰

ظریف: آمریکایی ها این بار قمار بزرگی کرده اند

به گزارش «نماینده»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه شنبه) در مجمع گفتگوی تهران طی اظهاراتی ضمن تسلیت شهادت سردار شهید و همرزمانش عنوان کرد: امروز در حالی در میان شما هستم که به واسطه جنایت و تروریسم دولتی رژیم جنایتکار ایالات متحده آمریکا یکی از بهترین دوستان شجاع، با تدبیر، خردورز و آرمان خواهم سپهبد شهید قاسم سلیمانی عزیز از دست داده ام و داده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگ مردی که عمری مجاهدت کرد تا همه ما در دنیایی بهتر و امن تر زندگی کنیم، امروز به دست شقی ترین آحاد بشر به ملکوت اعلی پیوسته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: مردم ایران و تمام استقلال طلبان و استعمار ستیزان منطقه سوگوار این اقدام هستند.

وزیر خارجه گفت: آمریکا باب روش هایی را باز کرده که دیر یا زود گریبان خودش را از غرب تا شرق خواهد گرفت. پایان حضور شرورانه آمریکا در غرب آسیا آغاز شده است.

ظریف گفت: جای تعجب نیست که رئیس جمهور بی ادب و گستاخ آمریکا و وزیر خارجه بی ادب ترش با ارتکاب خطای راهبردی برخواسته از حماقت و تکبر بزرگ ترین فاتح نبرد بر علیه تروریسم و افراط گرایی و صلح سازترین ژنرال منطقه ما را ترور می کند. این بار قمار بزرگی کرده اند و بدانند وعده الهی تحقق پذیر است و حق پیروز است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تشییع مردمی و بی سابقه ملت های ایران و عراق از پیکرهای شهید سلیمانی و همرزمانش از جمله ابومهندس گفت: اینها نشانگر خطاهای برداشت آمریکا و واشنگتن نسبت به ایران و آمریکاست. هزینه سیاست خارجی آمریکا در منطقه غرب آسیا در دوران رئیس جمهور فعلی آمریکا با افزایش یک تریلیون دلاری به هشت تریلیون دلار رسیده است. این جنایت از خون ها و جان های معصومی است که با این سوء محاسبات ریخته و از دست رفته است.

ظریف افزود: بسیاری از روسای جمهور آمریکا و این بار ترامپ برای اهداف کوته بینانه سیاست داخلی خود یک منطقه و حتی جهان را به خاک و خون کشیدند. متاسفانه امروز با بزرگ ترین دروغ تاریخی روبرو هستیم که آمریکا با این همه کشتار و خونریزی به دنبال خیر و صلاح جهانی و صلح و امنیت در منطقه و جهان است.

وی گفت: منطقه ما به دلیل تجاوزهای آمریکا و درگیری های چند سال اخیر دچار وضعیت جنگ بی پایان، افراط گری و خشونت شده است، به دلیل نگرش  آمریکا  ودنباله روان آن جنگ که به عنوان استثنا در روابط بین الملل شناخته شده امروز به عنوان قاعده و یک قاعده ناهنجار در منطقه ما شده است. این حلقه معیوبی است که باید توسط کنشگران منطقه و آنهایی که معتقد به صلح و آرامش هستند، شکسته شود.

ظریف بیان کرد: متاسفانه این اختلاف شناختی و سوء محاسبات منحصر به آمریکا نیست و برخی متحدان  وهمفکران منطقه ای آن نیز به دلیل وابستگی مطلق به بیگانگان و خرید مشروعیت و امنیت از خارج همین مسیر غلط و فاجعه بار را در پیش گرفته اند. مسیری که به شکاف ها و نبردهایی منجر شده که بیش از هر زمانی منطقه را در معرض خطر قرار می دهد.

وزیر خارجه اظهار داشت: این شکاف و نبردهای در جریان منطقه ای، فضای تنفس را برای نیروهای شر در خارج و داخل منطقه ایجاد کرده است. 

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اختلالات و کمبودهایی که امروز در منطقه شاهدیم از قحطی گفتگوی میان منطقه ای تا فقدان تعاملات ساختاری و نهادینه شده همه نشانه های بارز از این واقعیت است که شرایط منطقه ما رو به بهبود نیست. 

وی گفت: به عنوان وزیر خارجه ایران عمیقا معتقدم اگرچه راه حل بحران های کنونی به ظاهر دور به نظر می رسد اما به واقع نزدیک و در دسترس است. برای اینکه این دور را نزدیک کنیم نیازمند تغییر پاردایمی هستیم که علاوه بر شجاعت یک تلاش دسته جمعی را نیاز دارد. پاردایمی که امروز بر منطقه ما تحمیل شده و دانسته و ندانسته توسط برخی در منطقه باز تولید می شود بر این اصل قرار گرفته که سلاح آمریکایی و جنگ امنیت می آفریند.

ظریف خاطرنشان کرد: به باور من آنچه در پهنای غرب آسیا، خلیج فارس و تنگه هرمز صلح پایدار ایجاد کند، ارتقای همبستگی درون منطقه ای و روابط مبتنی بر همکاری است. سنگ بنای هر حرکت معناداری در منطقه از فهم متقابل آغاز می شود و مفاهمه نیازمند گفتگو است. آنچه منطقه ما بیش از هر زمانی به آن نیازمند است گفتگوی فراگیر و جامع در درون منطقه است. این طرحی است که ایران سال ها در سازمان ملل به دنبال آن بوده است و طرحی که امروز به عنوان پویش صلح هرمز شناخته می شود. این ابتکار با در نظر گرفتن واقعیت های منطقه و باور بر اینکه معماری جدید به دور از زبان تهدید که میراث استعمار برای منطقه بوده است نه تنها ممکن بلکه ضرورت برای منطقه است.

وی ادامه داد: مسیری که آمریکا برای خود و منطقه در پیش گرفته است مسیر ناامنی، جنگ و خونریزی است.

یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان و حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان به عنوان مهمان ویژه در این نشست حضور دارند.

در ابتدای این مراسم نیز سید کاظم سجادپور رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه در ابتدای این مراسم ضمن تسلیت شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش به همراه حاضران فاتحه ای برای سردار شهید قرائت کرد.

وی گفت: این کنفرانس بیست و سومین کنفرانس خلیج فارس است، ولی با توجه به تحولات کنونی در منطقه نام آن را مجمع گفتگوی منطقه گذاشتیم. بحث و گفتگو درباره مسائل منطقه و یافتن راهکارها از جمله محورهای این نشست است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: انتقام سخت محمد جواد ظریف نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!

سه سال پس از افشای مصاحبه جنجالی سعید لیلاز با محمدجواد ظریف که آن زمان گفته شده بود صرفا برای ثبت تاریخ شفاهی بوده و به دلایل نامعلومی به برخی رسانه‌های خارجی درز داده شده، حالا لیلاز تایید کرده که افشای آن "عمدی" و برای "ارسال پالس مثبت به آمریکا" بوده است.

این بخش از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز را در ادامه بخوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.

دیگر خبرها

  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • رئیس فیفا: لیگ MLS از تاثیر لیونل مسی بیشتر استفاده کند؛ آیا آمریکا بازیکنان بزرگی دارد؟
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • مسوولیت جنایات در رفح بر عهده رژیم صهیونیستی و آمریکا است
  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • دیدار امیرعبداللهیان و نیچروان بارزانی
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا