Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهارات وزیر امورخارجه کشورمان در گفت‌و‌گو با هفته نامه اشپیگل مبنی بر مذاکره با آمریکا واکنش‌های مختلفی را از دانشگاهی تا سیاستمداران به وجود آورد.

این کنش‌ها حتی به فضای مجازی نیز سرایت کرده و فضای داغی را به وجود آورده است. اما در این بین تشکل‌های دانشجویی نیز اعتراض خود را نشان داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با نامه‌ای اعتراض خود را به سخنان ظریف نشان داد که در ادامه متن آن آمده است:

این نامه نوشته‌ای از سر خشم و انزجار دانشجویان بسیجی دانشگاه شیراز است که حاوی یک پیام صریح برای حضرتعالی است: جناب آقای ظریف چرا شما و گفتمان شما اینقدر به غرب اعتماد می‌کند؟ بجای ژست طلبکار مآبانه از مردم، با استعفای از وزارت امور خارجه عذر خواهی کنید.

جناب دکتر، شنیدیم مذاکره با آمریکا را منتفی نمی‌دانید؟ بگذریم که رئیس جمهورِ کدخدایِ جهان با جواب کوتاهی حسابی از خجالت شما در آمد و باز هم موجب ذلت ایرانیان غیرت مند شدید. ملتی که همیشه مظلوم اما با شرافت و اقتدار زندگی کرده است لایق این بزدلی‌ها و وادادگی از طرف دیپلمات های تربیت یافته شرق و غرب نیست.

جناب ظریف، هنوز چند روزی از صحبت های مقام معظم رهبری نگذشته است (از مذاکره ابایی نداریم، اما نه با آمریکا)، گویا آنقدر فراموش کار شده‌اید که شرف را هم از یاد برده‌اید.

آقای دکتر، در علم حقوق به کسی که قدرت تشخیص منافع را ندارد محجور از نوع سفیه می‌گویند، به راستی که یا باید سفاهت را با جان و دل قبول کنید یا آنکه باید خیانت به خون قاسم سلیمانی‌ها را پذیرا باشید، چرا که ترامپ قمار باز به صراحت اعلام کرد که شخصا دستور ترور شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس را صادر کرده است، مگر می‌شود با قاتل سردار سپاهی که میلیون‌ها نفر در ایران و سراسر دنیا عزادار ایشان هستند دم از مذاکره زد؟ مگر می‌شود با جنتلمن های تروریست، پشت یک میز مذاکره نشست؟

اما چرا میلیون‌ها نفر به سوگ این شخص عزادار شدند؟ چون ایشان یک مکتب بود، یک گفتمان بود، و آن گفتمان مقاومت بود، گفتمانی که عزت و شرافت لاینفک آن بود و ایران، شایسته داشتن دیپلمات هایی با این گفتمان است که شما و تیم اطرافتان دارای این شاخص ها نیستید.

نشما را ارجاع می‌دهم به تحولات اخیر یوم الله های ایران و عراق و حرکت‌های یکپارچه‌ای که امت اسلام پدید آورده است، اگر همچون آقای روحانی خود را به خواب نزدید چرا دست از اقدامات ذلت بار برنمی‌دارید؟ بیش از این صبر امت حزب الله را امتحان نکنید و با استعفا از مسئولیت خود، بیش از این به کشور و انقلاب آسیب نرسانیدو الا پای عواقب ماندن خود بمانید. مارا به خیر تو امید نیست، شر مرسان.

در پایان دیده حضرتعالی را با سخن بنیان گذار کبیر انقلاب روشن می‌داریم، باشد که این نصیحت عالمانه را پذیرا باشید.
وزارت خارجه از همه وزارتخانه‌ها مسئولیتش زیادتر است؛ برای اینکه با خارج سر و کار دارد، در داخل ممکن است که یک چیزهایی- فرض کنید- واقع بشود و لو نباید واقع بشود، اما ضررش کمتر از آن چیزی است که در خارج واقع می‌شود. اگر وزارت خارجه اصلاح نشود تقریباً می‌شود گفت جمهوری اسلامی رو به شکست می‌رود.
امام خمینی (ره)، ۲۸ دی ۱۳۶۰

انتهای پیام/

171 / 320 دانشجو دانشگاه ظریف وزارت امورخارجه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجو دانشگاه ظریف وزارت امورخارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق پیش‌بینی هفته قبل: 1000 مورد به آمار کارخانه‌های احیایی در یک هفته اضافه شد

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- درست یک هفته قبل و در ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ذیل این تیتر: ۲ هزار، ۶ هزار، ۸ هزار... فهرست کارخانه های احیا شده را منتشر کنید/ هر بار هزار تا زیادتر می شود، نوشتیم:

    «کمتر از دو سال پیش و ۳۰ مهر ۱۴۰۱ در روز ملی صادرات اعلام شد در این دولت دو هزار کارخانه احیا شدند.  . یک سال و دو ماه بعد هم در اواخر آذر و هم اوایل دی ۱۴۰۲ عدد ۶ هزار اعلام شد ... ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ هزار فقره اضافه کرد و شد ۷ هزار. این نوبت در جشن ملی توان‌مند‌سازی به ۸ هزار رسید و  مدتی که بگذرد هزار کارخانه بیشتر می‌شود و جالب این که واحد افزایش هم هزار است.»

  دیشب ۱۹ اردیبهشت و در دقیقه ۵۸ از دهمین گفت‌و‌گوی تلویزیونی رییس جمهور با دو مجری آقا و خانم صدا و سیما آقای رییسی گفت: تعداد کارخانه‌های احیا شده به ۹ هزار رسیده است. گفته بودیم «مدتی بگذرد هزار کارخانه بیشتر می شود و واحد افزایش هم هزار است» اما تصور این بود که بعد از یک ماه به ۹ هزار می رسد نه پس از یک هفته!

۱۲ اردیبهشت عدد ۸۰۰۰ اعلام شد و ۱۹ اردیبهشت عدد ۹ هزار. به نطر می رسد فاصله افزایش هزار کارخانه احیا شده به نسبت قبل کم شده است و همین جور هزار تا هزار تا اضافه می شود.  راهکار چیست؟ انتشار اسامی واحدها. 

 نکته قابل توجه دیگر در سخنان آقای رییسی این بود که تعبیر تازه به کار بردند: عقلانیت انقلابی.

  قبل از این چند نوبت نوشته بودم اولین رییس جمهوری است که گفتمان اختصاصی ندارد و وزیر ارشاد پاسخ داده بود گفتمان آقای رییسی گفتمان انقلاب است و به همین خاطر گفتمان اختصاصی ندارد ولی به نظر می‌رسد مشاوران روی تعبیر خاص کار کرده‌اند و از این رو می‌توان  اصطلاح «عقلانیت انقلابی به جای دیپلماسی التماسی» را گفتمان اختصاصی دانست فارغ از این که درباره دیپلماسی التماسی چه نظری داشته باشیم.

  منظور  رییس جمهور این است که قبلی ها (‌مشخصا حسن روحانی و جواد ظریف) التماس می کردند تا رابطه ای ایجاد شود و تحریمی را بردارند و ما با «عقلانیت انقلابی»به هدف می رسیم.

  عقلانیت انقلابی تلفیقی از دو واژه ظاهرا متناقض است. چون انقلابی گری حسب ظاهر با عقلانیت که مبتنی بر دوراندیشی و منفعت جویی و مصلحت طلبی است سازگار نیست.کما این که عقلانیت با انقلابی گری ولی این دو را با هم به کار برده تا هم از انقلابیونی که به ترمز بریدگی می بالیدند متمایز شود و هم از عقلایی که از انقلابی گری.

 تلفیق تعابیر ظاهرا متضاد در نیروهای سیاسی ایران البته سابقه دارد. حتی در عصر اصلاحات مهم ترین جریان نظریه پرداز اصطلاح «آرامش فعال»‌ را به کار برد. یا بعدها برخی می‌گفتند اصول‌گرای اصلاح‌طلب‌اند.  عقلانیت انقلابی هم از سنخ مفاهیم پارادوکسیکال یا متناقض نما و تلفیقی است.

 سومین نکته متمایز در سخنان رییس جمهور افتخار به رشد اقتصادی بود بی آن که اشاره کند به خاطر افزایش فروش نفت از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در حال حاضر رسیده است و غالبا هم به چین. این افزایش را برخی به خاطر اغماض بایدن می دانند اما در واقع به خاطر جنگ اوکراین است و اگر ترامپ بازگردد و موضوع اوکراین را حل کند بعید نیست تلاش کنند به همان ۲۰۰ هزار بشکه بازگردیم.

هر چند سخنان رییس جمهوری به سبب استفاده از برخی تعابیر تازه و همان افزایش هزار واحد جالب توجه بود اما مشخص نیست با چه توجیهی مصاحبه رییس دولت با دو کارمند دولت که فاقد کمترین اختیار و ابتکار برای طرح سوالی از پیش تعیین نشده اند به عنوان گفت‌و‌گو با مردم عرضه می‌شود؟  

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: 2 هزار ، ‌6 هزار ، 8 هزار...؟ فهرست کارخانه‌های احیا شده را منتشر کنید/ هر بار هزار تا زیادتر می‌شود!

دیگر خبرها

  • تحقق پیش‌بینی هفته قبل: 1000 مورد به آمار کارخانه‌های احیایی در یک هفته اضافه شد
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • حمله شدیدالحن جواد ظریف به آل‌سعود به زبان انگلیسی
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا