Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با اشاره به جلسه شورای امنیت می‌گوید: آمریکایی که مدعی رهبری دنیاست اما در اینجا کاملا در اقلیت قرار گرفت و حتی یک کشور هم از خروج آمریکا از برجام حمایت نکرد‌.

«حسن بهشتی‌پور»، تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا در خصوص سخنرانی محمدجواد ظریف در شورای امنیت گفت: این سخنرانی در چارچوب یک استدلال حقوقی بسیار حساب شده ارائه شد و چون اقای ظریف با زبان حقوق بین‌الملل صحبت می‌کردند، می‌توانست با مخاطب ارتباط برقرار کند چون مخاطبان شورای امنیت با مردم ایران همذات‌پنداری ندارند بنابراین وقتی با یک استدلال حقوقی قوی مواجه شوند قاعدتا حرفی برای گفتن نمی‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهشتی‌پور با اشاره به طرح مباحث حقوقی توسط ظریف، اظهار کرد: آقای ظریف هم زبان حقوق بین‌الملل را به خوبی به کار بردند و هم توانستند با تسلط موضوع نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از طرف آمریکا را به رخ شورای امنیت بکشانند‌. در جایی تاکید کردند همان زمان که آمریکا از برجام خارج شد چون نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ بود باید سازمان ملل از نظر حقوقی واکنش نشان می‌داد چون برجام عینا در ذیل قطعنامه ۲۳۳۱ به عنوان پیوست وارد شده و جزئی از قطعنامه محسوب می‌شود و خروج از برجام به معنای این است که آمریکا می‌خواهد، بخشی از برجام را که به نفعش است قبول کند و بخشی که به هر دلیل به نفع خودش نیست، رد کند و این نقض مقررات سازمان ملل، منشور ملل متحد و شورای امنیت است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل به یادآوری تاریخی ظریف در این سخنرانی اشاره کرد و گفت: استدلال‌هایی که آقای ظریف به کار برد بسیار منطقی بود به خصوص که در آغاز و پایان سخنرانی یک استدلال تاریخی را مطرح کردند و نقل قولی از مصدق و سرنوشت مصدق بیان شد که یادآور می‌شد اگر سر بزنگاه تاریخ که شورای امنیت باید رفتار صحیح از خودش نشان بدهد، واکنش نداشته باشد نتیجه این می‌شود که یک قدرت زورگو امکان این را پیدا می‌کند که در کشور دیگر مداخله کند و دست به کودتا بزند.

او افزود: البته در حال حاضر شرایط برای آمریکا فراهم نیست چون عملا هر ۱۴ عضو دیگر با خروج آمریکا از برجام مخالفت کردند و شاید برای نخستین بار بود در این سال‌ها بود که می‌دیدم آمریکا تا این حد منزوی است. یعنی درباره یک موضوعی ۱۴ کشور دیگر با اتخاذ یک موضع از طرف آمریکا مخالفت می‌کنند، آمریکایی که مدعی رهبری دنیا است اما در اینجا کاملا در اقلیت قرار گرفت و حتی یک کشور هم از خروج آمریکا از برجام حمایت نکرد‌. از کشور کوچکی چون دومینیکن تا آفریقای جنوبی و متحدشان انگلیس و فرانسه همگی اتفاق نظر داشتند که برجام سندی است که به صلح و امنیت دنیا کمک می‌کند و مشکلات می‌تواند در چارچوب برجام پیش برود.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با اشاره به قطعنامه سه کشور اروپایی توضیح داد: این قطعنامه مربوط به شورای حکام است و این دو را نباید با یکدیگر خلط مبحث کرد. قطعنامه‌های شورای حکام برای آژانس است، آژانس با سازمان ملل همکاری می‌کند اما زیر نظر سازمان ملل نیست. این یک اشتباه خبری است که برخی از منابع خبری مرتکب می‌شوند. از نظر ساختار سازمان ملل، دیوان بین‌المللی لاهه یا دادگاه لاهه هر دو زیر نظر سازمان ملل هستند و یکی از ارکان سازمان ملل محسوب می‌شوند اما آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، مستقل از سازمان ملل است و از نظر تشکیلاتی و بودجه‌ای هیچ ارتباطی با سازمان ملل ندارد اما از نظر همکاری بسیار نزدیک هستند.

بهشتی‌پور در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه شورای امنیت وقتی دستوری صادر می‌کند برای آژانس هم قابل توجه است. قطعنامه‌ای که توسط سه کشور اروپایی صادر شد در چارچوب شورای حکام است و در آن چارچوب قابل حل و فصل است. اما قطعنامه ۲۲۳۱ را شورای امنیت صادر کرده و قطعنامه‌هایی که شورای امنیت صادر می‌کند لازم‌الاجرا برای همه کشورهای عضو سازمان ملل است ولی قطعنامه‌های شورای حکام ضمانت اجرایی ندارد و صرفا توصیه است، البته اگر به آن بی‌توجهی شود به شورای امنیت ارجاع داده می‌شود. ۲/۵ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انگلیس حقوق سازمان ملل شورای امنیت مشکلات مسائل بین الملل آمریکا از برجام شورای امنیت شورای حکام یک استدلال سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل

 سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرد.

به گزارش ایلنا، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرد.

متن کامل نامه ایران به شرح زیر است:

مکاتبه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد تهیه شده است. در این نامه، نماینده رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ و با توسل به اطلاعات نادرست اقدام به ایراد اتهامات بی‌اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران نمود. علاوه بر مکاتبه‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹) ارسال شده است، مایلم بر موارد زیر تأکید نمایم:

۱. جمهوری اسلامی ایران تمامی اتهامات بی‌اساس مندرج در نامه مزبور را صریحاً و قاطعانه رد می‌کند. برخلاف چنین ادعاهای بی‌اساسی، جمهوری اسلامی ایران پیوسته حقوق بین‌الملل را رعایت کرده، به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند بوده و از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تبعیت نموده است. علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت سازنده خود در حوزه‌های مختلف، نقش فعالی در ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی ایفا کرده است.

۲. جمهوری اسلامی ایران در مکاتبه‌های پیشین خود در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹)، صراحتاً اعلام داشت که اقدام ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ مستقیماً و به‌طور رسمی توسط ایران و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به‌ویژه حمله نظامی این رژیم در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک کشورم در دمشق، پایتخت جمهوری عربی سوریه، صورت پذیرفته است. اقدام جمهوری اسلامی ایران ضروری، مشروع و کاملاً در راستای حق ذاتی آن برای دفاع از خود ذیل منشور سازمان ملل متحد بود. این اقدام تنها اهداف نظامی را هدف قرار داد و با دقت و با اطلاع قبلی برای جلوگیری از آسیب غیرنظامیان انجام شد. مایلم تاکید کنم که هیچ‌یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع جمهوری اسلامی ایران دخیل نبوده و هر گونه ادعا در این خصوص، مردود است.

۳. برخلاف ادعای رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیروهای نیابتی ندارد؛ هیچ فرد، گروه یا ملتی تحت دستور ایران فعالیت نمی‌کند. علاوه بر این، گروه‌های مقاومت نیابتی نیستند. این گروه‌ها، گروه‌های مشروع و قانونی هستند و تنها به مبارزه با اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در غزه، دیگر سرزمین‌های اشغالی فلسطین و همچنین علیه نیروهای اشغال‌گر در دیگر کشورهای منطقه می‌پردازند. بنابراین، تلاش رژیم اسرائیل برای برچسب‌زنی به آن‌ها به‌عنوان گروه‌های «نیابتی»، تنها برای پنهان کردن و توجیه اقدامات تجاوزکارانه و بی‌ثبات‌کننده خود در منطقه است.

۴. نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که رژیم اسرائیل با چنین ید و سابقه طولانی در نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، کماکان به‌عنوان مهم‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود. هرگونه تلاش مذبوحانه این رژیم برای پوشاندن این واقعیت از طریق اطلاعات نادرست، جریان‌سازی یا ایراد اتهامات بی‌اساس علیه دیگران، بیهوده و بی‌اساس است. رژیم اسرائیل نمی‌تواند مسئولیت مستقیم و کامل خود را در قبال کشتار و فاجعه انسانی جاری در غزه که جملگی خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، انکار نماید. نمونه بارز بی‌اعتنایی مداوم رژیم اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت (۲۰۲۴) است که خواستار آتش‌بس فوری در نوار غزه است.

علی‌رغم درخواست‌های صریح شورای امنیت، این رژیم اشغالگر به جنگ بی‌رحمانه خود علیه مردم فلسطین و حملات نظامی خود در رفح ادامه می‌دهد و آشکارا و به‌صورت تحقیرآمیزی خواسته‌های شورای امنیت را نادیده می‌انگارد.

۵. رژیم اشغالگر باید در نهایت مسئولیت کامل عواقب اقدامات خود را بر عهده بگیرد. شورای امنیت می‌بایست به اقدامات بی‌ثبات‌کننده و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل و همچنین جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین و سایر ملت‌های منطقه رسیدگی نماید؛ این اقدامات تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و توجه فوری و اقدام قاطع شورای امنیت را می‌طلبد.

۶. مایلم از فرصت استفاده کرده و اتهامات بی‌اساس و لفاظی‌های تحریک‌آمیز نماینده رژیم اسرائیل علیه کشورم و مقامات عالی‌رتبه ایران در جریان نشست مورخ ۱ مه ۲۰۲۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون بررسی تصمیم ایالات متحده آمریکا در خصوص وتوی پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت درباره عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل، را قویاً محکوم و رد کنم.

هدف از این‌گونه ادعاهای بی‌اساس، سخنان نفرت‌انگیز و نیز مقصر دانستن سازمان ملل و مقامات آن، صرفاً منحرف نمودن توجه بین‌المللی از جنایات شنیع و نسل‌کشی مداوم این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد