Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:40:53 GMT

ظریف نمی‌تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۸۲۲۹

ظریف نمی‌تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند

فواد ایزدی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح چگونگی تبین سیاست‌های خارجی ایالات متحده گفت: در آمریکا، کاخ سفید مسئول اصلی سیاست گذاری است. وزارت امور خارجه و نهادهایی که در حوزه سیاست خارجی فعال هستند آن را صرفاً اجرا می‌کنند.

وی افزود: در همه جای دنیا از جمله آمریکا، وزیر خارجه مجری است و مسئول مدیریت سفارتخانه‌ها و تنظیم ملاقات‌ها و فرآیندهای دیپلماتیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کنار مسئولیت برای اجرای سیاست‌ها، می‌تواند ارائه نظر نیز داشته باشد. برای مثال در شورای عالی امنیت ملی، وزیر امور خارجه حضور دارد و می‌تواند نظرات خود را ارائه کند. البته لزوماً همه‌ نظرات وزیر امور خارجه اجرا نمی‌شود زیرا یازده عضو دیگر نیز حضور دارند و این شرایط در کشورهای دیگر نیز برقرار است.

کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: اگر کتاب خاطرات وزرای خارجه ادوار آمریکا را مطالعه کنید متوجه می‌شوید که همیشه نظر وزرای خارجه به اجرا نمی‌رسد. زیرا ممکن است، سیستم سیاسی مسیر دیگری را برای سیاست خارجی تبین کند.

ایزدی با بیان اینکه البته این حرف به این معنا نیست که وزیر خارجه هیچ کاره است،اظهار داشت: زیرا وقتی سیاستی تبین شد، پرونده آن را برای اجرا به دست یک دستگاه می‌سپارند. وقتی شما مجری پرونده هستید، کم کاری یا غفلت کنید، از خطوط قرمز تبین شده و شروط اعلام شده عبور کنید آنگاه وقتی کار خراب شد، دیگر نمی‌توانید از زیر بار مسئولیت، شانه خالی کنید. اگر بهترین سیاست‌ها را، مجریان نابلد اجرا کنند، آنگاه این سیاست‌ها با شکست مواجه می‌گردد از این رو نقش وزارت خارجه بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: وقتی سیاست خارجی آمریکا در کاخ سفید بررسی می‌شود، آنها همه جوانب را در نظر می‌گیرند. زیرا در حوزه‌ دفاعی و سیاست خارجی دغدغه‌ها و اهدافی وجود دارد که لازم است این دو مکمل یکدیگر شوند.

کارشناس مسائل سیاست خارجی همچنین با اشاره به حواشی‌های اخیر پیرامون فایل صوتی منتشر شده از وزیر امور خارجه، گفت: این بحثی که در کشور داشتیم و تصور می‌شد در یک طرف میز، میدان قرار دارد و در طرف دیگر دیپلماسی است و این دو با یکدیگر در تعارض هستند و میدان به حرف دیپلماسی گوش نمی‌کند، مضحک و غیرجدی است. میزان کمک یک حوزه به حوزه‌ دیگر ذیل همان سیاست کلی تعیین می‌شود.

ایزدی در تشریح نقش قانونگذاران امریکایی بر روند سیاست خارجی این کشور نیز، افزود: سناتورهای قوه مقننه در آمریکا موظف به ریل گذاری و نظارت بر امور هستند. در بحث وزارت خارجه نیز، وزیر، معاونین و همچنین سفرا باید از مجلس این کشور رأی اعتماد بگیرند از این رو در عمل، کنگره آمریکا تأثیر گذاری بیشتری نسبت به مجلس ما دارد؛ البته مجلس شورای اسلامی در حوزه تعیین بودجه و انتخاب افراد می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.

وی گفت: آنچه مشخص است، وزارت خارجه آمریکا ضعیف‌تر از وزارت خارجه ایران است زیرا وزارت خارجه آمریکا علاوه بر الزام در تمکین از دستورات کاخ سفید، باید نظرات کنگره را نیز مورد توجه قرار دهد.

کد خبر 5205576

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت خارجه کنگره آمریکا شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده امریکا دیپلماسی و سیاست خارجی فواد ایزدی انتخابات 1400 مجلس شورای اسلامی برجام اسحاق جهانگیری محمد جواد ظریف قاسم سلیمانی ایالات متحده امریکا وزارت خارجه انتخابات ریاست جمهوری هیئت دولت مقام معظم رهبری روز قدس شورای نگهبان رژیم صهیونیستی سیاست خارجی وزارت خارجه امور خارجه سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۸۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اتفاق نظر کلی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا درباره روسیه و چین، از سخنان کامرون و ماکرون درباره اوکراین انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»،سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که هیچ شکافی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در رابطه با روسیه و چین در ایالات متحده وجود ندارد.

لاوروف شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. ولی هیچ شکافی بین دموکراتها و جمهوری خواهان در مورد روسیه و چین وجود ندارد. مواضع آنها ممکن است در یک جا «سخت‌تر» و در جای دیگر «حتی به مراتب سخت‌تر» باشد، ولی در اصل ما هیچ تفاوتی نمی‌بینیم. برای هر دوی آنها (هرکسی که در انتخابات پیروز شود)، ما در کل دشمن هستیم. یک دشمن یا طرف رویارویی - اینها تفاوت‌های ظریف هستند.»

وزیر خارجه با اشاره به اینکه تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه هدف اصلی تشکیلات دولتی آمریکایی است، سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یادآور شد که اطمینان داده مسکو آماده است با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، در صورت آمادگی متقابل، همکاری کند.

کامرون در توجیه سخنانش درباره حق اوکراین برای حمله به روسیه توبه نکرد

سرگئی لاوروف یادآور شد که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از اظهارات خود در مورد مشروع دانستن حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق غیرنظامی در عمق خاک روسیه، توبه نکرد. او گفت: دیوید کامرون هیچ پشیمانی از سخنانش نشان نداده. چنین افرادی توبه نمی‌کنند و چنین احساسی در آنها وجود ندارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که خبرگزاری رویترز در مصاحبه با کامرون، ابتدا چنین اظهاراتی را از او منتشر کرد و بعد این سخنان را "تعلیق" کرده و قول انتشار متن جدیدی را داد، اما سپس همان مطلب را منتشر کرد.

به عقیده لاوروف، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز برای به دست آوردن نقش رهبری در اروپا، "نوعی روس هراسی غارنشینان را تنفس می‌کند". او توضیح داد: «من می‌دانم ساختار سیستم قدرت در فرانسه چگونه است و فرانسوی‌ها چه ادعایی برای نقش خود در اروپا و جهان دارند. و رد نمی‌کنم که این تمایلات روس‌هراسانه غارنشینی که ماکرون اکنون نفس می‌کشد، برای تبدیل کردن او به یک رهبر اروپایی ضروری است. موضوع "روسوفوبیا" یکی از اولویت‌های جنگ‌های اطلاعاتی مصنوعی است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه سخنان رهبران اتحادیه اروپا و ائتلاف آتلانتیک شمالی مبنی بر ادامه حمایت از اوکراین و دفاع از ارزش‌های اروپایی که شهروندان اوکراینی به خاطر آنها جان خود را از دست می‌دهند، غرور و خودنمایی خواند و افزود: «زمانی در اروپا اینگونه بود. ناپلئون یا هیتلر کشورهای اروپایی فتح شده را به جنگ با روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی برانگیختند. به طور کلی، این ذهنیت همچنان باقی مانده است.»

لاوروف نمی‌داند اکنون با چه کسی می‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد

سرگئی لاوروف درباره امکان مذاکره بین روسیه و غرب، یادآور شد: در حال حاضر امکانی برای مذاکره در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین وجود ندارد، زیرا هیچ یک از سیاستمداران در اوکراین یا غرب آماده گفتگوی جدی نیستند، بلکه فقط در حال "بازی" و تقلید از ژست گفتگو در قالب کنفرانس سوئیس هستند و فرمت کپنهاگ کاملاً به بن‌بست کشیده شد. به گفته او، غرب در تلاش است «با قلاب یا کلاهبرداری» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه تاکید کرد که کشورهای غربی از وضعیت اسفناک ارتش اوکراین در جبهه نبرد آگاه هستند و مجبورند به این فکر کنند که چگونه از روسیه شکست نخورند. به گفته وی، نمایندگان کشورهای مختلف دیگر در مورد لزوم تحمیل شکست بر روسیه صحبت نمی‌کنند، بلکه به یافتن اطمینان از اینکه خودشان متحمل آن نشوند فکر می‌کنند.

لاوروف همچنین با ابراز تاسف از اینکه ۸۰ سال پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، ایدئولوژی فاشیسم دوباره در تعدادی از کشورهای اروپایی، به ویژه در اوکراین، "سر خود را بالا برده"، گفت: جامعه جهانی باید یکبار دیگر برای مقابله با فاشیسم متحد شود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
  • امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند